Fűszeres báránysült
Estofado de cordero a las finas hierbas



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, majd a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát 3-4 percig pároljuk. Beletesszük a formára kötözött bárányhúst, és minden oldalán jól megpirítjuk (1. kép). A húst mély tűzálló tálba helyezzük.
2. A hagymához adjuk a felaprított paprikát, meghintjük a chilivel és a pirospaprikával, közepes tűzön 5 percig pároljuk (2. kép).
3. Felöntjük a borral elkevert csirkehúslevessel, és lassan felforraljuk. Kis tűzön további 10 percig főzzük (3. kép). Sóval, rozmaringgal, mentalevéllel ízesítjük, majd a bárányhúsra öntjük.
4. Az előmelegített sütőben lefedve, 45 percig sütjük, amíg a hús megpuhul (4. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.