Csirke spanyol módra

Pollo a la sidra

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet vékonyra szeletelt gépsonka
2 és fél dl almabor
3 evőkanál pirított fenyőmag
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt bors
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
1 kisebb szál finomra vágott sárgarépa
1 evőkanál liszt
3 ⅔ dl csirkehúsleves
6 dkg vaj
¼ teáskanál

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csirkemell felső részébe éles késsel mély bevágásokat készítünk. A nyílásba egy-egy szelet sonkát csúsztatunk, és fogvájóval összetűzzük (1. kép). A csirkét fóliával lefedjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.

2. A vajat a lábosban felmelegítjük, beletesszük a felaprított hagymát és a reszelt sárgarépát. Lassú tűzön 4 percig pároljuk, amíg a hagyma és a sárgarépa megpuhul (2. kép). Megszórjuk a liszttel, és lassú tűzön zsemleszínűre pirítjuk. Apránként felöntjük a csirkehúslevessel és az almaborral. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és közepes tűzön, állandóan kevergetve 3 percig főzzük (3. kép). Ha a mártás felforrt és besűrűsödött, levesszük a tűzről.

3. Lapos tűzálló tálba lerakjuk a csirkemellet, ráöntjük a mártást, lefedjük, és sütőben 20-25 percig sütjük (4. kép).

4. A fogvájót eltávolítjuk, a csirkét egykanálnyi mártással meglocsolva tálaljuk. Tetejét meghinthetjük fenyőmaggal.

Csirke spanyol módra Csirke spanyol módra Csirke spanyol módra Csirke spanyol módra
Almabor helyett almalevelet is használhatunk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Csirke spanyol módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Csirke spanyol módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
twitter