Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban

Potaje de pollo y garbanzos

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt csirke
1 csésze csicseriborsó
40 dkg hámozott paradicsom
25 dkg darabolt szalámi
2 kisebb kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 kis fej apróra vágott hagyma
8 evőkanál szilvalé
8 evőkanál fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét csirkevágó ollóval vagy bárddal feldaraboljuk (1. kép). Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és 3-4 perc alatt aranypirosra pirítjuk a feldarabolt csirkét. Ha megsült, nedvszívó papírra szedjük.

2. A felaprított hagymát és a kockára vágott paprikát a lábosba tesszük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk az áttört konzervparadicsomot, felöntjük a borral, szilvalével és a csirkehúslevessel (2.kép). Fedő nélkül, kis lángon kb. 10 percig főzzük.

3. Beletesszük az előző éjszaka beáztatott, lecsöpögtetett csicseriborsót is, lefedjük, és 60 percet főzzük, amíg a csirke és a csicseriborsó is teljesen megpuhul (3. kép).

4. A csirkés csicseriborsót tűzálló tálba tesszük, tetejére helyezzük a szalámidarabokat, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük (4. kép).

Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3049 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Csicseriborsós csirke fűszeres paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
hírlevél