Szalámis sárgarépa mazsolával

Zanahoria con chorizo y pasas

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalámis sárgarépa mazsolával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál közepes méretű, darabolt sárgarépa
10 szelet csíkokra vágott szalámi
½ csésze mazsola
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt köménymag
másfél dkg vaj
4 szál karikára vágott újhagyma
4 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, beletesszük a paprikásszalámi-csíkokat. Közepes lángon 2 perc alatt ropogósra sütjük (1. kép), majd kivesszük, és nedvszívó papíron lecsepegtetjük (2. kép). A lábosban maradt olajat kiöntjük.

2. Felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, újhagymát, a köményt és a fahéjat (3. kép). Lefedve, lassú tűzön 4 percig pároljuk.

3. Beletesszük a sült szalámit, a lecsöpögtetett mazsolát, és 3 percig pároljuk.

4. Beletesszük a fenyőmagot (4. kép), és hidegen vagy melegen, önmagában vagy sült húsokhoz köretként kínáljuk.

Szalámis sárgarépa mazsolával Szalámis sárgarépa mazsolával Szalámis sárgarépa mazsolával Szalámis sárgarépa mazsolával
Szalámis sárgarépa mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Szalámis sárgarépa mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
tippek, fortélyok