Spárgasaláta articsókával

Ensalada de alcachofa y espárragos

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgasaláta articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó friss, darabolt zöldspárga
5 db marinált, negyedelt articsókaszív
vagy
5 db negyedelt konzerv articsókaszív
12 dkg zöldbab
15 dkg darabolt csiperkegomba
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál finomra vágott mentalevél
¼ teáskanál
¼ teáskanál fekete bors
½ teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

1. A spárgát 5 cm-es darabokra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk. A megtisztított gombát félbevágjuk, az articsókaszívet felnegyedeljük (1. kép).

2. Közepes lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spárgát, a babot, és 1-2 percig előfőzzük, míg élénk zöld színűvé változik. A zöldségeket szűrőkanállal kiemeljük, és jeges vízbe dobjuk (2. kép). Ha kihűlt, leszűrjük.

3. A vajat kisebb lábosban felmelegítjük, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát (3. kép), és 1 percig sütjük. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.

4. Kis tálkában összekeverjük az olajat a citromlével, a sóval, borssal és a felaprított mentával (4. kép). A lehűtött spárgát, zöldbabot, a gombát és az articsókát közepes méretű salátástálba tesszük, ráöntjük a citromos-olajos öntetet, és jól beleforgatjuk, majd tálba szedjük.

Spárgasaláta articsókával Spárgasaláta articsókával Spárgasaláta articsókával Spárgasaláta articsókával
Ezt a salátát készíthetjük zöldpaprikából, szélesbabbal, sárgarépával, zöldborsóval és cukkinivel is.
A főtt zöld színű zöldségek jeges fürdője segít megőrizni szép színüket és ízüket.
Spárgasaláta articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1383 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Spárgasaláta articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
facebook