Narancsos parajsaláta

Ensalada de espinacas y naranjas, Narancsos spenótsaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Narancsos parajsaláta
Eszközök: habverő, kés, keverőtál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db közepes méretű narancs
10 levél tépett paraj
6 dkg pirított fenyőmag
4 evőkanál vörösborecet
1 fej közepes méretű, szeletelt lilahagyma
12 dkg kimagozott fekete olajbogyó
5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A narancsokat deszkára helyezzük, és mindkét végéből kb. 2 cm-es darabot levágunk (1. kép). Meghámozzuk, belső, fehér héját is eltávolítjuk. A gerezdeket óvatosan szétválasztjuk, és a húsát kifilézzük (2. kép). Célszerű ezt a műveletet kisebb tálka fölött végezni, hogy ne vesszen kárba a leve.

2. Az alaposan megmosott parajleveleket falatnyi darabokra tépjük, nagy tálba tesszük. Hozzákeverjük a felszeletelt hagymát, a narancsgerezdeket és a fekete olajbogyót (3. kép).

3. Az olívaolajat az ecettel kis tálban habverővel jól összekeverjük (4. kép).

4. Az öntetet a salátához adjuk, és jól beleforgatjuk. Tálba tesszük, meghintjük a pirított fenyőmaggal, és azonnal tálaljuk.

Narancsos parajsaláta Narancsos parajsaláta Narancsos parajsaláta Narancsos parajsaláta
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Narancsos parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1379 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Narancsos parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
van itthon