Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel

Escalibada con alioli

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fokhagymás majonézhez:
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet
1 csipet bors
2 és fél dl olívaolaj
2 evőkanál citromlé
A sült zöldséghez:
4 db közepes méretű, kemény paradicsom
4 db közepes méretű piros húsú paprika
4 kisebb padlizsán
¼ teáskanál őrölt bors
¼ teáskanál
5 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 kisebb fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A fokhagymás majonézhez a tojássárgáját és a fokhagymát közepes keverőtálban 1 percig habverővel összekeverjük. Teáskanalanként, habverővel állandóan kevergetve, hozzáöntjük az olajat (1. kép), amíg a sűrű, krémszerű állagot el nem érjük. Ha már sűrűsödni kezd, emelhetjük a hozzáadott olaj mennyiség adagját. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd félretesszük.

2. Az egészben hagyott, hámozatlan zöldségeket beolajozott rácsra tesszük (2. kép), és forró sütőben vagy grillsütőben 6-8 percig sütjük, közben egyszer megforgatjuk. Ha külsejük teljesen megfeketedett, kivesszük, tiszta, nedves konyharuhával letakarjuk, és megvárjuk, míg kihűl.

3. A zöldségekről lehúzzuk a megfeketedett héjat, majd 2 cm-es kockákra vágjuk (3. kép), és tányérra rendezzük.

4. Az olívaolajat kis tálban összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, a fokhagymával, a sóval és a borssal (4. kép), majd az egészet a zöldségekre öntjük. Forrón vagy langyosan, fokhagymás majonézzel és ropogós spanyol kenyérrel tálaljuk.

Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Vegyes sült zöldség fokhagymás majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
recepttár