Spanyol lecsó

Guiso de tomate y pimiento

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Spanyol lecsó
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb kockára vágott piros húsú paprika
1 nagyobb kockára vágott zöld húsú paprika
4 nagyobb hámozott, apróra vágott paradicsom
¼ teáskanál
2 teáskanál barna cukor
1 nagyobb fej cikkekre vágott lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A paprikákat kockákra, a hagymát cikkekre vágjuk (1. kép). A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk (2. kép)

2. Közepes lábosban felforrósítjuk az olajat, és az apróra vágott lilahagymát lassú tűzön üvegesre pároljuk.

3. Hozzáadjuk a kétféle felaprított paprikát (3. kép), és közepes tűzön, állandó kevergetés mellett 5 percig sütjük.

4. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, barna cukorral ízesítjük, és kis lángon, fedő alatt 6-8 percig főzzük (4. kép), amíg a zöldség megpuhul.

Spanyol lecsó Spanyol lecsó Spanyol lecsó Spanyol lecsó
Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Spanyol lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1947 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Spanyol lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
ételfotó