Spanyol lecsó
Guiso de tomate y pimiento
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A paprikákat kockákra, a hagymát cikkekre vágjuk (1. kép). A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk (2. kép)
2. Közepes lábosban felforrósítjuk az olajat, és az apróra vágott lilahagymát lassú tűzön üvegesre pároljuk.
3. Hozzáadjuk a kétféle felaprított paprikát (3. kép), és közepes tűzön, állandó kevergetés mellett 5 percig sütjük.
4. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, barna cukorral ízesítjük, és kis lángon, fedő alatt 6-8 percig főzzük (4. kép), amíg a zöldség megpuhul.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.