Rizs valenciai módra

Arroz a la naranja, Narancsos rizs

| Narancsos rizs receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizs valenciai módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 és ¼ dl édes sherry
másfél dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 fej közepes méretű, apróra vágott hagyma
1 és ¼ dl narancslé
3 és fél dl csirkehúsleves
csipet

Elkészítés:

1. A rizst 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Amíg a rizs ázik a vízben, a hagymát apróra vágjuk. Majd a rizst lecsepegtetjük, hideg folyóvízben átöblítjük, és újra lecsepegtetjük.

2. Közepes lábosban felforrósítjuk az olajat és a vajat. Beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk (2. kép), majd hozzáadjuk a rizst, és takarékra állítjuk. Kb. két percig kevergetve pirítjuk, amíg a rizsnek aranysárga színe lesz (3. kép).

3. Hozzáadjuk a sót, narancshéjat, felöntjük a narancslével, a sherryvel és a húslevessel, majd szorosan záró fedővel lefedjük a lábost. Felforraljuk (4. kép), egyszer megkeverjük, majd kis lángon további 8-10 percig főzzük, amíg majdnem az összes folyadékot beszívja. A lábost levesszük a tűzről, 5 percre félreállítjuk, amíg a rizs a maradék vizet is beszívja.

Rizs valenciai módra Rizs valenciai módra Rizs valenciai módra Rizs valenciai módra

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Rizs valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Rizs valenciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
ételfotó