Paella

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Paella
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott, kockára vágott csirkecomb
vagy
40 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei
2 evőkanál olívaolaj
13 dkg vékonyra szeletelt szalámi
1 nagyobb apróra vágott piros húsú paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej közepes méretű, karikára vágott hagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
½ teáskanál őrölt sáfrány
1 db cikkekre vágott citrom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy, vastag falú serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, beletesszük a nagyobb kockákra vágott csirkehúst, és közepes lángon 2-3 perc alatt pirosra sütjük (1. kép). Nedvszívó papírra szedjük. Az olajon 1 percig, közepes hőfokon pároljuk a feldarabolt paprikát, a rák- és kagylóféléket, majd meghintjük a petrezselyemmel.

2. A rizst 10 percre hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük.

3. A másik evőkanál felforrósított olajon üvegesre pároljuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és átpirítjuk (2. kép). Sóval és sáfránnyal ízesítjük. Felöntjük a csirkehúslevessel (3. kép), és szorosan lezárjuk.

4. Rendkívül lassan felforraljuk, közben egyszer megkeverjük. Forrás után takarékra vesszük, és még 8-10 percig pároljuk. Ezután a csirkehúst a rizs tetejére tesszük, és továbbra is kis lángon, 10 percig főzzük.

5. Beletesszük a paprikát, a „tenger gyümölcseit", a zöldborsót és a szalámit (4. kép). Lefedjük, és alacsony hőfokon, 8-10 percig, jól lefedve főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot beszívja.

6. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk. Ez alatt a rizs beszívja a maradék vizet, és teljesen megpuhul. Tálalás előtt villával szétpergetjük a rizsszemeket, majd az egészet nagy tálra téve, citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Paella Paella Paella Paella

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1710 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
könyvek