Cukkinis tojásrántotta

Huevos revueltos con calabacín

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis tojásrántotta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb szeletelt cukkini
6 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
2 nagyobb érett paradicsom
1 kisebb apróra vágott zöldpaprika
4 szelet húsos füstölt szalonna
¼ teáskanál őrölt bors

Elkészítés:

1. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a kockára vágott szalonnát, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna színűre, a szalonna ropogósra sül (1. kép).

2. Hozzáadjuk a cukkinit és a zöldpaprikát (2. kép), 3 percig pároljuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot, és lassú tűzön 4-5 percig pároljuk (3. kép).

3. A tojást a borssal felverjük, majd a cukkinis keverékre öntjük (4. kép), és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Közben időnként megkeverjük. Azonnal tálaljuk, és forró vajas pirítóst kínálunk mellé.

Ha szeretjük, finomra vágott, friss, piros chilipaprikát (cseresznyepaprikát) is tehetünk bele.

Cukkinis tojásrántotta Cukkinis tojásrántotta Cukkinis tojásrántotta Cukkinis tojásrántotta
Cukkinis tojásrántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Cukkinis tojásrántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
tippek, fortélyok