Burgonyás-hagymás omlett

Spanyol tortilla, Tortilla espanola

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyás-hagymás omlett
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
2 fej közepes méretű, apróra vágott hagyma
2 nagyobb kockára vágott burgonya
¼ teáskanál
¼ teáskanál édes őrölt pirospaprika
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. 2 evőkanál olajat vastag falú serpenyőben felmelegítünk, majd beletesszük a kb. 1,5 cm-es kockára vágott burgonyát és a hagymát. Közepes tűzön aranysárgára pirítjuk (1. kép). Kis lángon, lefedve 5-6 percig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Időnként megkeverjük.

2. A serpenyőből kivesszük a hagymás burgonyát, a felesleges zsiradékot leitatjuk (2. kép). A tojást a sóval és pirospaprikával együtt tálban felverjük (3. kép), majd óvatosan a megsült hagymás burgonyához keverjük (4. kép).

3. A maradék olajat tiszta serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a burgonyás tojást, és lefedve, közepes tűzön 15-20 percig sütjük, amíg a lepény megszilárdul. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.

4. Forrón vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk. Egyszerű salátát adunk mellé.

Burgonyás-hagymás omlett Burgonyás-hagymás omlett Burgonyás-hagymás omlett Burgonyás-hagymás omlett
Az omlett akkor sikerül, ha lassú, egyenletes tűzön sütjük, ezért van szükség vastag falú serpenyőre. Esetleg teflonbevonatú sütőt is használhatunk, mivel az omlett így nem ragad le. Ilyenkor az olaj mennyiségét a felére csökkenthetjük.
Burgonyás-hagymás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Burgonyás-hagymás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
bevásárlólista