Fehér halleves

Sopa de pescado

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér halleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tengeri süllő
vagy
100 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
¼ teáskanál őrölt bors
¼ teáskanál
4 szelet vastag szeletre vágott fehérkenyér
3 kisebb fej apróra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 dl halalaplé
1 csésze száraz fehérbor
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál friss kakukkfű
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

1. A lebőrözött, szálkamentes halfilét 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és nagy tálba tesszük (1. kép).

2. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, petrezselymet, citromhéjat, kakukkfüvet, babérlevelet, olívaolajat és a borecetet összekeverjük (2. kép), majd az előkészített halhúsra öntjük. Fóliával letakarjuk, és 60-120 percre behűtjük (3. kép).

3. A halat a páccal együtt nagy lábosba tesszük, ráöntjük a hallevet, a fehérbort (4. kép), sózzuk-borsozzuk. Lassú tűzön felforraljuk, majd lefedve 15 percig főzzük, amíg a hal megpuhul.

4. Tálalás előtt a kenyérszeleteket mindkét oldalon aranybarnára pirítjuk, a tányérba tesszük, és rámerjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.

Fehér halleves Fehér halleves Fehér halleves Fehér halleves
Ehhez a recepthez süllőt használtunk, de bármilyen fehér húsú hal, esetleg többféle is jó hozzá. A hagyományos spanyol kenyér ovális, héja nagyon ropogós. Használhatunk helyette francia kenyeret is.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Fehér halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Fehér halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
facebook