Fokhagymaleves

Sopa de ajo

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál
½ teáskanál chilipor
1 teáskanál édes őrölt pirospaprika
4 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
3 db hámozott, apróra vágott paradicsom
másfél csésze friss kenyérmorzsa
10 dl víz
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a fokhagymát. Lassú tűzön 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk (1. kép). Hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és közepes tűzön 3 perc alatt aranybarmára pirítjuk (2. kép).

2. Beletesszük az érett paradicsomot, a pirospaprikát, a sót és a chilit, majd felengedjük a vízzel. Felforraljuk, és lefedve 30 percig főzzük (3. kép).

3. A kissé felvert tojásokat vékony sugárban, egyenletesen a fővő leveshez keverjük. További 2 percig főzzük (4. kép).

4. Tányérokba merve, apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Mindig forrón, erősen fűszerezve kínáljuk.

Fokhagymaleves Fokhagymaleves Fokhagymaleves Fokhagymaleves
Fokhagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 811 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Fokhagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
recept beküldése