Barna kenyér I

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg finomliszt
75 dkg graham liszt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál
1 evőkanál olaj
1 dkg kovász
vagy
3 dkg élesztő

Elkészítés:

A liszteket egy mély tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót is, és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük az érett kovászt. Összeelegyítjük, majd hozzáadjuk az olajat és a köményt, majd langyos vízzel rugalmas tésztát dagasztunk. Kb. 15 -20 percig erőteljesen dögönyözzük, gyúrjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk és kiolajozott tepsibe rakjuk. 15-20 percnyi pihentetés után 180 fokos sütőbe toljuk, 30 perc múlva 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még egy óra hosszát sütjük. Amint kivesszük a sütőből, gyorsan átkenjük sós vízzel a tetejét. Szép fényes lesz a héja.

Barna kenyér I
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2683 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Kép nélkül
Barna kenyér I
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
tippek, fortélyok