Spanyol pizza

Pizza de espinacas, Spenótos pizza

Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 és fél dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
35 dkg liszt
ízlés szerint
A tetejére:
10 levél apróra vágott spenót
12 szem kimagozott fekete olajbogyó
40 dkg hámozott paradicsom
¼ teáskanál őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej közepes méretű, apróra vágott hagyma
½ teáskanál

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőmérsékletre (210 °C) előmelegítjük. Olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk egy 30x25 cm-es tepsit.

2. Az élesztőt, a cukrot, a sót és a lisztet nagyobb tálban összekeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a meleg vizet (1. kép), és simára gyúrjuk. Lisztezett deszkán rugalmas, sima tésztává dagasztjuk (2. kép), majd egy olajjal megkent tálba helyezve, vastag konyharuhával letakarva meleg helyen 15 perc alatt duplájára kelesztjük.

3. A mártáshoz a felaprított spenótot nagy lábosba tesszük, és lefedve, alacsony hőfokon 10 percig főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. A nedvességet a spenótból kézzel kinyomkodjuk.

4. Közepes nagyságú lábosban olajat melegítünk, majd kb. 5-6 perc alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a leszűrt, áttört konzervparadicsomot (3. kép), sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

5. A megkelt tésztát kivesszük a tálból, lisztezett deszkán még 2-3 percig gyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Meghintjük a spenóttal, rákenjük a hagymás paradicsommártást (4. kép). A tetejére tesszük a kimagozott, felaprított olajbogyókat.

6. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd kis négyzetekre, esetleg téglalap alakúra vágjuk. Forrón és hidegen is tálalhatjuk.

Spanyol pizza Spanyol pizza Spanyol pizza Spanyol pizza
Az élesztős tészta készítésekor mindig célszerű a lisztet kissé átmelegíteni a sütőben, így a tészta hamarabb megkel.
Az élesztős tésztát egy nappal korábban is elkészíthetjük - lefedett tálban befagyasztjuk. A következő napon felengedtetjük, átgyúrjuk és kinyújtjuk.
Spanyolországban a pizzatésztát a helyi pékségben maradt kenyértésztából készítik, de használhatunk leveles tésztát is.
Spanyol pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Spanyol pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
szólj hozzá, értékelj