Ráncos burgonya Mojo mártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ráncos burgonya Mojo mártással
Eszközök: kés, sütő, tepsi, turmixgép
Eljárások: hámozás, sütés, turmixolás
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 szem újburgonya
2 teáskanál
1 evőkanál olívaolaj
A Mojo-mártáshoz:
1 teáskanál köménymag
2 evőkanál fehérborecet
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál forró víz
1 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőmérsékletre (210 °C) előmelegítjük. A burgonyákat egymás mellé helyezzük a tepsiben, ráöntjük az olajat, és a tepsit kissé megrázzuk, hogy mindenhova egyenletesen jusson olaj. A burgonyát sóval meghintjük (1. kép).

2. 20-25 percig sütjük, míg a burgonyák szépen megpirulnak és héjuk kissé ráncosodni kezd. Közben a tepsit kétszer megrázzuk (2. kép).

3. A mártáshoz a fokhagymát, a köménymagot és a pirospaprikát összeturmixoljuk (3. kép). Lassan hozzáöntjük az olajat, és addig keverjük, amíg a mártás kissé sűrűbb lesz. Ekkor hozzáadjuk az ecetet (4. kép), a forró vizet, és még egy percig keverjük.

4. A burgonyát egy-egy kanál mártással leöntve forrón tálaljuk.

Ráncos burgonya Mojo mártással Ráncos burgonya Mojo mártással Ráncos burgonya Mojo mártással Ráncos burgonya Mojo mártással
A Mojo mártás a Kanári-szigetekről származik, de Spanyolország minden részén kapható a Tapas bárokban.
Egy másik változatában a paprika helyett finomra vágott korianderlevelet tesznek, ezt rendszerint sült halhoz adják.
A ráncos krumplit fokhagymás majonézzel (ali-oli) is tálalhatjuk, különösen, ha hal mellé kínáljuk.
Ráncos burgonya Mojo mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Ráncos burgonya Mojo mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
facebook