Bébipolip roston

Pulpitos a la plancha

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bébipolip roston
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 db bébipolip
1 evőkanál édesnemes őrölt pirospaprika
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A polip tisztításához éles kést használunk. Először a belsőséget távolítjuk el - ehhez vagy az egész fejet levágjuk, vagy csak felnyitjuk a fejet, s így húzzuk ki (1. kép).

2. A poliptestet kézbe vesszük, mutatóujjunkkal felnyomjuk rágószervét, és ezt is kivesszük (2. kép). A testet alaposan átmossuk. Eltávolítjuk a szemet, a tömlőt két-három darabra vágjuk, és félretesszük.

3. Kis tálban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, az olívaolajat, a fokhagymát, a petrezselymet és az őrölt paprikát (3. kép). Beletesszük az előkészített polipot, fóliával lefedjük, és 60-120 percet pácoljuk.

4. A grillsütő rácsát kissé beolajozzuk, ráhelyezzük a polipokat, és közepes-erős hőmérsékleten 3 percig sütjük mindkét oldalát. Közben a páclével locsolgatjuk (4. kép). Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.

Bébipolip roston Bébipolip roston Bébipolip roston Bébipolip roston
Ha még jobb ízt szeretnénk elérni, érdemes a polipot 2-3 napig a páclében tartani, és mindennap jól megforgatni.
Bébipolip roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12229 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Bébipolip roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
vegetáriánus ételek