Bébipolip roston
Pulpitos a la plancha



Elkészítés:
1. A polip tisztításához éles kést használunk. Először a belsőséget távolítjuk el - ehhez vagy az egész fejet levágjuk, vagy csak felnyitjuk a fejet, s így húzzuk ki (1. kép).
2. A poliptestet kézbe vesszük, mutatóujjunkkal felnyomjuk rágószervét, és ezt is kivesszük (2. kép). A testet alaposan átmossuk. Eltávolítjuk a szemet, a tömlőt két-három darabra vágjuk, és félretesszük.
3. Kis tálban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, az olívaolajat, a fokhagymát, a petrezselymet és az őrölt paprikát (3. kép). Beletesszük az előkészített polipot, fóliával lefedjük, és 60-120 percet pácoljuk.
4. A grillsütő rácsát kissé beolajozzuk, ráhelyezzük a polipokat, és közepes-erős hőmérsékleten 3 percig sütjük mindkét oldalát. Közben a páclével locsolgatjuk (4. kép). Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |