Nizzai tésztasaláta



Elkészítés:
1. A szokásos módon kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, és melegen tartjuk.
2. Kevés enyhén sós vízben kb. 5 percig puhítjuk a zöldbabot (1. kép), majd lecsöpögtetve a tésztához keverjük.
3. Közepes hőfokra bemelegítjük a grillsütőt. A szárazra törölt tonhalszeletek mindkét oldalát borsozzuk (2. kép) és 5 percig sütjük a grillben.
4. Konyhai törlőpapírral szárazra törölgetjük, majd óvatosan, két villával apró falatokra bontjuk a halat. (3. kép) Ezután a paradicsommal, a szardellával meg a kapri- és a lecsepegtetett olajbogyóval együtt a tésztához adjuk.
5. Összeállítjuk az öntetet. Sóval, borssal ízesítjük, és nagyon óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük a halat, a tésztához keverjük. Előmelegített tányéron néhány bazsalikomlevéllel színesítve kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |