Céklás-narancsos rizssaláta



Elkészítés:
1. Elkészítjük a főtt rizst, és félretesszük hűlni.
2. Gondosan, fehér héjukat is maradéktalanul eltávolítva, meghámozzuk a narancsokat (1. kép). A legjobb, ha tál fölött végezzük ezt a műveletet, így egy csepp narancslé sem vész kárba. Éles késsel kimetsszük a gyümölcshúst hártyái közül. A felfogott levet fóliával letakarva a hűtőbe tesszük.
3. Egy másik tálkában összekeverjük a narancsszeleteket a főzőlevétől lecsöpögtetett, felkockázott céklával (2. kép). Lefedve kissé összeérleljük a hűtőben.
4. A rizst óvatosan átforgatjuk az ízesítőkkel (só, bors, narancslé).
5. A tányérok szélét koszorú alakban cikórialevéllel rakjuk ki (3. kép). Közepébe púpozzuk a rizst, amit beborítunk a cékla-narancs keverékkel.
6. A hozzávalókból salátaöntetet készítünk. Kínálhatjuk külön, de meg is öntözhetjük vele a salátát. Ám a dekoratív metélőhagyma nem maradhat el a salátatál tetejéről.
![]() |
![]() |
![]() |