Gyökérzöldség-saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyökérzöldség-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál zöldjével szárzeller
1 csomó hónapos retek
35 dkg zellergumó
35 dkg sárgarépa
3 dkg durvára tört dió
10 dkg különböző színű fejes saláta
1 evőkanál narancslé
Az öntethez:
1 kávéskanál zellermag
1 evőkanál dióolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál magos mustár
½ kávéskanál reszelt narancshéj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sárgarépát és a retket vagy hajszálvékony csíkokra metéljük, vagy legyaluljuk, a hónapos retket finomra reszeljük. Külön tálkákban félretesszük (1. kép).

2. A zellergumót késsel finomra aprítjuk vagy lereszeljük, és a narancsléhez keverjük.

3. A zellerleveleket félretesszük a tálaláshoz, a zellerszárat felkarikázzuk (2. kép).

4. A különböző salátaleveleket tetszetősen elrendezzük egy tálon, majd külön halmokban megrakjuk a gyalult gyökérzöldséggel.

5. Összekeverjük a dresszing hozzávalóit (3. kép), és megöntözzük vele a salátát. Tetejére aprított zellerzöldet és diót szórunk.

Gyökérzöldség-saláta Gyökérzöldség-saláta Gyökérzöldség-saláta
A sárgarépa vagy más gyökérzöldség zöldje felőli részét még tárolás előtt vágjuk le, így a zöldség kevésbé fonnyad meg.
Retek sokféle van: gömbölyű és hosszúkás, fehér vagy fekete, de belül mindegyik fehér. A szabadföldön termesztett fajták általában csípősebbek, mint üvegházi társaik. Viszonylag erős, markáns íze van a japán reteknek (daikon), amit serpenyős ételek fűszereként is használnak.
Gyökérzöldség-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Gyökérzöldség-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
facebook