Fűszeres mogyorós csirke



Elkészítés:
1. A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, félretesszük.
2. Wokban megforrósítjuk a mogyoróolajat. Beletesszük a tisztított földimogyorót és 1 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
3. A wokba beletesszük a csirkedarabokat és 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a chilit (1. kép). 3 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal mindent kiveszünk.
4. A pirított földimogyoró felét robotgépben felaprítjuk, vagy sodrófával összetörjük (2. kép), és krémessé daráljuk.
5. A mártáshoz a levest a wokba öntjük. Hozzáadjuk a rizsborecetet, a rizsbort, a szójaszószt, zúzott fokhagymát, cukrot és a frissen reszelt gyömbért.
6. A mártást kis lángon főzzük, nem forraljuk. Belekeverjük a mogyorókrémet, a maradék mogyorót, visszatesszük a csirkedarabokat és a zöldségeket (3. kép). Szezámolajjal ízesítjük, 1 percig főzzük. Pirított rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.