Fűszeres mogyorós csirke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg tisztított földimogyoró
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj
A mártáshoz:
1 darabka friss gyömbér
1 teáskanál barna cukor
másfél dl tyúkhúsleves
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rizsborecet
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, félretesszük.

2. Wokban megforrósítjuk a mogyoróolajat. Beletesszük a tisztított földimogyorót és 1 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A wokba beletesszük a csirkedarabokat és 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a chilit (1. kép). 3 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal mindent kiveszünk.

4. A pirított földimogyoró felét robotgépben felaprítjuk, vagy sodrófával összetörjük (2. kép), és krémessé daráljuk.

5. A mártáshoz a levest a wokba öntjük. Hozzáadjuk a rizsborecetet, a rizsbort, a szójaszószt, zúzott fokhagymát, cukrot és a frissen reszelt gyömbért.

6. A mártást kis lángon főzzük, nem forraljuk. Belekeverjük a mogyorókrémet, a maradék mogyorót, visszatesszük a csirkedarabokat és a zöldségeket (3. kép). Szezámolajjal ízesítjük, 1 percig főzzük. Pirított rizzsel tálaljuk.

Fűszeres mogyorós csirke Fűszeres mogyorós csirke Fűszeres mogyorós csirke
Ha szükséges, a krémesítéshez adjunk 1 evőkanál levest is a mogyoróhoz.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Fűszeres mogyorós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fűszeres mogyorós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest