Csirke sárgababmártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke sárgababmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál sárgababszósz
vagy
3 evőkanál feketebabszósz
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbér
2 nagyobb csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál rizsborecet
1 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál kristálycukor
3 evőkanál sárga bab
3 evőkanál olaj
A díszítéshez:
ízlés szerint csíkokra vágott zöldpaprika

Elkészítés:

1. A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk (1. kép).

2. A kukoricalisztet és a tojásfehérjét lapos tálban összekeverjük. Beleforgatjuk a csirkemellet. 20 percre félretesszük.

3. Tálban összekeverjük a világos szójaszószt a cukorral és a rizsborecettel.

4. A csirkemellet kivesszük a pácból.

5. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a húst és körös-körül megpirítjuk. 3-4 percig sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, itatósra szedve; a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Melegen tartjuk.

6. A wokba tesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékonyan felszeletelt gombát (2. kép) és 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért és további 1 percig sütjük.

7. Belekeverjük a sárgababmártást (3. kép) és 1 percig főzzük. Felöntjük a szójaszószos mártással, majd visszatesszük a csirkemellet is. 2 perc alatt összemelegítjük. Csíkokra vágott zöldpaprikával díszítve tálaljuk.

Csirke sárgababmártással Csirke sárgababmártással Csirke sárgababmártással
Sárgababmártás helyett feketebabbal is készíthető. A színe más lesz, de az íze hasonló.
Csirke sárgababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1016 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Csirke sárgababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja