Chop Suey

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chop Suey
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál világos szójaszósz
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál barna cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál víz
4 és ¼ dl tyúkhúsleves
3 evőkanál olaj
3 teáskanál szezámolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint karikára vágott póréhagyma

Elkészítés:

1. A világos szójaszószban elkeverjük a barna cukrot.

2. A csirkemellet csíkokra vágjuk. Lapos tálba tesszük. A mártást a húsra öntjük, és 20 percig marináljuk (1. kép).

3. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a húst és körös-körül megpirítjuk (2. kép). 2-3 percig sütjük.

4. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát (3. kép) és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk, majd belekeverjük a szójababcsírát is. További 3 percig sütjük, majd szezámolajjal ízesítjük.

5. A mártáshoz a kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A tyúkhúslevest a wokba öntjük, belekeverjük a kukoricalisztes krémet. Összeforraljuk és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A csirkehúst előmelegített tálra halmozzuk, pórékarikákkal díszítve tálaljuk.

Chop Suey Chop Suey Chop Suey
Csirke helyett bélszínből, sertéskarajból vagy zöldségekből is készíthető. Ennek megfelelően kell változtatni a levest is.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Chop Suey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Chop Suey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest