Csirke kesudióval és zöldségekkel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke kesudióval és zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg kesudió
5 dkg héjas, zsenge cukorborsó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
A mártáshoz:
2 evőkanál hoisin-szósz
2 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. Tálba tesszük. Meghintjük a kukoricaliszttel (1. kép) és összeforgatjuk. Másik tálban összekeverjük a világos szójaszószt a hoisin mártással, a szezámolajjal és 1 gerezd zúzott fokhagymával. A húsra öntjük, és 20 percig marináljuk.

2. Az olaj felét wokban megforrósítjuk. Beletesszük a héjas, zsenge cukorborsót, a natúr kesudiót, a felszeletelt szárzellert, a csíkokra vágott piros húsú paprikát (2. kép), a felkarikázott hagymát és a maradék, zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekeverjük a szójababcsírát is. További 1 percig sütjük, majd mindent kiveszünk a wokból. Melegen tartjuk.

3. A maradék olajat a wokba öntjük és beletesszük a csirkét (3. kép). 5 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket.

4. A mártáshoz összekeverjük a kukoricalisztet a hoisin mártással és a wokba öntjük a levessel együtt. Összeforraljuk és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

Csirke kesudióval és zöldségekkel Csirke kesudióval és zöldségekkel Csirke kesudióval és zöldségekkel

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke kesudióval és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1733 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Csirke kesudióval és zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek