Tarisznyarák gyömbérmártásban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Tarisznyarák gyömbérmártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 szál zöldhagyma
1 db friss gyömbérgyökér
3 db főtt tarisznyarák
3 gerezd fokhagyma
¾ teáskanál szezámolaj
3 evőkanál olaj
másfél teáskanál barna cukor
¾ dl víz
3 evőkanál száraz fehérbor
2 és ¼ dl halalaplé
3 teáskanál kukoricaliszt
másfél db zöldpaprika

Elkészítés:

1. A főtt tarisznyarákot hideg vízzel leöblítjük, a páncélját felül meglazítjuk. Éles késsel levágjuk, majd eltávolítjuk a szürke hártyát. Ismét leöblítjük

2. Kicsavarjuk a lábakat és az ollót (1. kép). Rákollóval vagy diótörővel szétroppantjuk az ollókat és kikaparjuk a rákhúst (2. kép). Eltávolítjuk a felesleges páncéldarabokat.

3. A törzset különválasztjuk, eltávolítjuk a belső részeket. A ráktörzset kettévágjuk (3. kép), majd ezeket a darabokat is megfelezzük

4. Wokban vagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és beletesszük a frissen reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt rákot, a rákollót és további 1 percig kevergetve pirítjuk

5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a nagyobb darabokra vágott zöldhagymát. Felöntjük a halalaplével és a fehérborral. Cukorral és szezámolajjal ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 3-5 percig főzzük.

6. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük, majd a léhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik

Tarisznyarák gyömbérmártásban Tarisznyarák gyömbérmártásban Tarisznyarák gyömbérmártásban
Ízlés szerint csak a kikapart rákhúst tesszük a serpenyőbe.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Tarisznyarák gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4264 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Tarisznyarák gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szótár