Fésűkagyló gyömbérmártásban
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. Wokban bő olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, félbevágott fésűkagylót (1. kép). 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.
2. A wokba tesszük a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott póréhagymát és a zöldborsót (2. kép). 3-5 percig sütjük.
3. Hozzáadjuk a felaprított bambuszrügyet, majd visszatesszük a sült fésűkagylót (3. kép). Óvatosan összemelegítjük.
4. Felöntjük a szójaszósszal és a narancslével. Cukorral és sóval ízesítjük. 1-2 percig főzzük.
![]() |
![]() |
![]() |
Mivel nálunk kagyló és más tengeri élelmiszer leginkább csak fagyasztva kapható, nincs szükség a tisztításukra. Ezeket felhasználás előtt fel kell engedni és a keletkezett nedvességet letörölni. A kagylót lé nélkül kell beletenni a serpenyőbe.
Ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük a fésűkagylót, mert rágós, gumiszerű lesz.