Kantoni sertés rákkal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kantoni sertés rákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sertéscomb
50 dkg garnélarák
4 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 szál póréhagyma
1 db friss, 5 cm-es gyömbér
5 evőkanál olaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint karikára vágott póréhagyma
ízlés szerint piros húsú paprika
A mártáshoz:
2 teáskanál kristálycukor
3 evőkanál víz
másfél evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál száraz fehérbor
másfél dl halalaplé

Elkészítés:

1. Wokban vagy serpenyőben 2 kanál olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított garnélarákot (1. kép) és 5 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.

2. A wokba beleöntjük a maradék olajat és hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot (2. kép). 5-6 percig kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és a frissen reszelt gyömbért (3. kép). 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. A wokba beleöntjük a halalaplét, a száraz fehérbort; a szójaszószt és a cukrot. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük, majd a léhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.

4. A mártásba visszatesszük a rákot és belekeverjük a tojást is. 5-6 percig főzzük, időnként megkeverjük. Előmelegített tányérra halmozzuk, csíkokra vágott piros húsú paprikával és pórékarikákkal díszítjük.

Kantoni sertés rákkal Kantoni sertés rákkal Kantoni sertés rákkal
Autentikusabb, ha kínai rizsbort használunk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Kantoni sertés rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Kantoni sertés rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése