Rák Fu Yong

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rák Fu Yong
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
56 és ¼ dkg garnélarák
11 és ¼ db tojás
1 csipet
2 és ¼ szál sárgarépa
4 és fél szál újhagyma
4 és fél teáskanál szezámmag
1 evőkanál világos szójaszósz
4 és fél evőkanál olaj
2 és ¼ teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

1. A sárgarépát csíkokra, az újhagymát karikára vágjuk. A tojást tálba ütjük és kissé felverjük.

2. Wokban vagy serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a sárgarépát. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. A répacsíkokat a wok egyik oldalára húzzuk, a másikba beleöntjük a tojást (1. kép) és 1-2 percig sütjük.

4. Belekeverjük a tisztított garnélarákot (2. kép). Sóval, szójaszósszal, ötfűszer-keverékkel ízesítjük. 2-3 percig sütjük, amíg a rák rózsaszínű nem lesz.

5. A rák Fu Yongot előmelegített tálra tesszük, újhagymával, szezámmaggal megszórjuk (3. kép), szezámolajjal meglocsoljuk.

Rák Fu Yong Rák Fu Yong Rák Fu Yong
Tartalmasabb ételt kapunk, ha főtt rizst is adunk hozzá a 4. lépésben. A szójaszósz vagy az ötfűszer-keverék mennyisége is változtatható.
Ha csak konzervrákot sikerül beszerezni, lé nélkül, a főzés végén kell beletenni. A főtt ráknak csak átmelegítésre van szüksége. Ha túlfőznénk, rágóssá válna.
Rák Fu Yong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Rák Fu Yong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
cikkek