Zöldséges rák kesudióval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Zöldséges rák kesudióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb szál póréhagyma
12 dkg rózsáira bontott brokkoli
8 dkg kesudió
1 csipet kristálycukor
1 csipet
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál olaj
A mártáshoz:
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál kukoricaliszt
1 ⅔ dl halalaplé
1 evőkanál rizsbor
néhány csepp chiliszósz

Elkészítés:

1. Az óriásgarnélát a páncéljából kifejtjük, a bélcsatornát eltávolítjuk. A kukoricalisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukrot. Beleforgatjuk a rákot (1. kép).

2. Wokban vagy serpenyőben olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a rákot. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, amíg rózsaszínű nem lesz. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A wokba beletesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a brokkolirózsát és a felkarikázott pórét (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. A mártáshoz kis tálban összekeverjük a kínai rizsbort a halalaplével, a kukoricaliszttel, a chilimártással és a szezámolajjal. A wokba öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a kesudiót. Visszatesszük a wokba a rákot (3. kép). 2-3 perc alatt összemelegítjük. Azonnal kínáljuk.

Zöldséges rák kesudióval Zöldséges rák kesudióval Zöldséges rák kesudióval
Rák helyett csirkéből vagy sertéshúsból is készíthető. Ekkor húslevessel öntjük fel halalaplé helyett.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Zöldséges rák kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1977 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöldséges rák kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja