A tenger ajándéka



Elkészítés:
1. A halat csíkokra vágjuk és a kalmárgyűrűkkel meg a rákkal együtt besózzuk. A tojásfehérjét enyhén felverjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a fehérbort, az ötfűszerkeveréket. A tésztába beleforgatjuk a rák-, kalmár- és haldarabokat (1. kép).
2. Wokban vagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a „tenger ajándékait" (2. kép). 2-3 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
3. A wokból kiöntjük az olaj nagy részét, 1 evőkanálnyit benne hagyunk. Beletesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, az ugyancsak csíkokra vágott sárgarépát és a hosszában félbevágott bébikukoricát (3. kép). 4-5 percig kevergetve pirítjuk.
4. Visszatesszük a wokba a sült halat és a tenger gyümölcseit. Hozzáadjuk a bundázás után megmaradt tésztát is. 2-3 perc alatt összemelegítjük. Azonnal kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |