A tenger ajándéka

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tisztított garnélarák
12 dkg darabolt kalmár
1 db tojás
1 szál sárgarépa
1 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál száraz fehérbor
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A halat csíkokra vágjuk és a kalmárgyűrűkkel meg a rákkal együtt besózzuk. A tojásfehérjét enyhén felverjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a fehérbort, az ötfűszerkeveréket. A tésztába beleforgatjuk a rák-, kalmár- és haldarabokat (1. kép).

2. Wokban vagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a „tenger ajándékait" (2. kép). 2-3 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A wokból kiöntjük az olaj nagy részét, 1 evőkanálnyit benne hagyunk. Beletesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, az ugyancsak csíkokra vágott sárgarépát és a hosszában félbevágott bébikukoricát (3. kép). 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

4. Visszatesszük a wokba a sült halat és a tenger gyümölcseit. Hozzáadjuk a bundázás után megmaradt tésztát is. 2-3 perc alatt összemelegítjük. Azonnal kínáljuk.

A tenger ajándéka A tenger ajándéka A tenger ajándéka
Rák is, kalmár is leginkább csak fagyasztva kapható nálunk. Ezeket felhasználás előtt fel kell engedni és a keletkezett nedvességet letörölni, különben elázik a tészta.
A tenger ajándéka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1922 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
A tenger ajándéka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja