Haldarabok bundában

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rizsborecet
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál víz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
4 evőkanál tej
1 evőkanál mogyoróolaj
1 db tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

1. A halfilét 3 cm-es kockákra vágjuk. A tésztához a tojást szétválasztjuk, a lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a mogyoróolajat, végül kikeverjük a tejjel. 20 percig állni hagyjuk.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tésztába vegyítjük (1. kép). Beleforgatjuk a haldarabokat. Wokban vagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és adagonként beletesszük a halat. 6-8 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A wokból kiöntjük az olaj nagy részét, 1 evőkanálnyit benne hagyunk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit és fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a csípős pirospaprikát, a cukrot és a vizet (2. kép). Szójaszósszal, rizsborral és a rizsborecettel ízesítjük. 3-4 percig kevergetve főzzük.

4. Visszatesszük a wokba a sült, bundázott halat (3. kép) és 2-3 perc alatt összemelegítjük. Tálkákban kínáljuk, a maradék mártást a tetejére öntjük.

Haldarabok bundában Haldarabok bundában Haldarabok bundában
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Haldarabok bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1750 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Haldarabok bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
twitter