Ananászos pisztráng

| Ananászos pisztráng receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ananászos pisztráng
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött pisztrángfilé
2 szelet konzerv ananász
vagy
2 szelet friss ananász
2 evőkanál olaj
2 teáskanál víz
2 teáskanál kukoricaliszt
másfél dl halalaplé
½ dl ananászlé
1 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
A díszítéshez:
ízlés szerint piros chilipaprika
ízlés szerint zellerzöld

Elkészítés:

1. A lebőrözött pisztrángfilét csíkokra vágjuk (1. kép). Serpenyőben vagy wokban 1 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a halat. Kis lángon 2 percig kevergetve pirítjuk. A wokból kivesszük és félretesszük.

2. A wokba beleöntjük a maradék olajat. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott szárzellert és a darabokra vágott friss ananászt (2. kép). 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a szójaszószt, az ananászlevet és felöntjük a halalaplével (3. kép). Felforraljuk, és állandó keverés mellett 2-3 percig főzzük.

4. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük, majd a lébe keverjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.

5. Beletesszük a halat és óvatosan keverve-rázogatva összemelegítjük. Előmelegített tálra tesszük, zellerzölddel és piros chilivel díszítve tálaljuk.

Ananászos pisztráng Ananászos pisztráng Ananászos pisztráng
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Ananászos pisztráng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Ananászos pisztráng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szólj hozzá, értékelj