Földimogyorós hússaláta



Elkészítés:
1. A hajszálvékonyan felaprított kínai kelt egy salátástál közepére halmozzuk. Köréje rendezzük a hosszában félbevágott bébikukoricát, a felnegyedelt hónapos retket és a sárgarépacsíkokat (1. kép).
2. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. Nagy lángon 5 percig kevergetve átpirítjuk a marhahúst (lehet bélszín, felsál vagy hátszín) a chilivel és a fokhagymával. Az ekkor hozzáöntött szójaszósszal már csak néhány percig kell kevergetnünk, hogy megpuhuljon a hús (2. kép).
3. Közben egy kis tálban alaposan összedolgozzuk a dresszing hozzávalóit (3. kép).
4. A kész sülthúscsíkokat azon forrón a salátás tálra borítjuk. Meglocsoljuk az öntettel, és néhány szem földimogyorót szórunk rá. Csíkokra vágott piros chilipaprikával tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |