Kagylósaláta húsos paprikával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Kagylósaláta húsos paprikával
Eszközök: grillező, kés, keverőtál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg héj nélküli, mélyhűtött kagylóhús
8 db héjas, főtt fekete kagyló
3 dkg rukkola
A tálaláshoz:
ízlés szerint szeletelt citrom
igény szerint friss kenyér
Az öntethez:
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál csípős mustár
1 kávéskanál reszelt citromhéj
2 kávéskanál méz
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított fél paprikákat vágott felével lefelé a közepes hőfokra bemelegített grillsütőbe toljuk. 8-10 perc elegendő, hogy felületük megbarnuljon és hólyagokat vessen. Újabb 10 perc pihentetés után könnyen lehúzhatjuk héjukat (1. kép).

2. A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a héj nélküli kagylókat (2. kép).

3. Az összes hozzávalóból összeállítjuk a dresszinget, és óvatosan a paprikás tálba keverjük.

4. Miután kivágtuk a torzsát, felaprítjuk a radicchiot (3. kép), és a rukkolával együtt tálra rendezzük.

5. Erre a salátaágyra tálaljuk a kagyló-paprika keveréket, amit 1-2 héjas fekete kagyló koronáz meg.

Citromszeletekkel és kenyérrel tálaljuk.

Kagylósaláta húsos paprikával Kagylósaláta húsos paprikával Kagylósaláta húsos paprikával
A kagylóhúst tisztított mélytengeri rákkal, a fekete kagylót garnélával helyettesíthetjük.
Zöldcitrommal kicsit más ízhatást érhetünk el.
Egy adag: 175 kcal (732 kJ), zsírtartalma 0,6 dkg.
Kagylósaláta húsos paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Kagylósaláta húsos paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
ételfotó