Rakott ratatouille

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott ratatouille
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db közepes méretű, kockára vágott padlizsán
2 db közepes méretű, karikára vágott cukkini
80 dkg darabolt paradicsom
90 dkg kockára vágott burgonya
1 csokor bouquet garni
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 db közepes méretű, csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db közepes méretű, csíkokra vágott piros húsú paprika
2 fej közepes méretű, finomra vágott hagyma
8 dkg sovány, reszelt cheddar sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

1. Finomra vágjuk a kétféle hagymát. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk: a paprikát csíkokra, a padlizsánt apró kockára, a cukkinit vékony karikára vágjuk (1. kép).

2. A hagymát és a paprikát egy lábosban összevegyítjük a darabolt és a sűrített paradicsommal (2. kép). Sóval, borssal ízesítjük és a bouquet garnival együtt 10 percig fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük.

3. Hozzáadjuk a padlizsánt meg a cukkinit, és immár fedő nélkül, gyakran megkeverve, még 10 percet pároljuk.

4. A nagy kockára vágott burgonyát egy másik edényben, annyi vízzel, amennyi épp ellepi, 10-12 perc alatt puhára főzünk. Leöntjük róla a vizet, és alaposan lecsepegtetjük.

5. Sütőedénybe töltjük a párolt zöldséget. A tetején egyenletesen elosztjuk a főtt burgonyát (3. kép).

6. Megszórjuk reszelt sajttal, és középmeleg grillsütőben 5 percig sütjük. Ha aranybarnára pirult a tetején a sajt, és rotyog a leve, tálalhatjuk. Még ínycsiklandozóbb, ha előtte megszórjuk aprított metélőhagymával.

Rakott ratatouille Rakott ratatouille Rakott ratatouille
Egy adag: 330 kcal (1381 kJ), zsírtartalma 0,4 dkg.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Rakott ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2070 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Rakott ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
most van szezonja