Kelgombóc párolva



Elkészítés:
1. A kelleveleket forrásban lévő, sós vízben 2 percig előfőzzük (1. kép). Lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel megszárogattuk. Deszkán szétterítjük.
2. A csirkemellfilét és a főtt rákhúst ledaráljuk. Tálba tesszük, belekeverjük a kukoricalisztet és a tojást. Sóval, csípős pirospaprikával ízesítjük.
3. A kellevelek közepén elosztjuk a tölteléket (2. kép). Először alulról, majd mindkét oldalról behajtjuk, végül feltekercseljük (3. kép).
4. A gőzölésre használt bambuszszitát vagy más párolóbetétet tiszta ruhával kibéleljük. Ráhelyezzük a kelgombócokat. Lefedjük, gőz fölé helyezzük és kb. 10 percig gőzöljük, amíg a hús megfő.
5. Wokban vagy serpenyőben olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és további 1 percig kevergetve pirítjuk.
6. A húsos-rákos kelgombócokat előmelegített tányérra helyezzük, fokhagymás párolt póréval körítjük. Piros húsú paprikával díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |