Kelgombóc párolva

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg főtt rákhús
8 levél kínai kel
vagy
8 levél kelkáposzta
1 db tojás
1 kisebb szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál olaj
½ teáskanál csípős pirospaprika
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint piros húsú paprika

Elkészítés:

1. A kelleveleket forrásban lévő, sós vízben 2 percig előfőzzük (1. kép). Lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel megszárogattuk. Deszkán szétterítjük.

2. A csirkemellfilét és a főtt rákhúst ledaráljuk. Tálba tesszük, belekeverjük a kukoricalisztet és a tojást. Sóval, csípős pirospaprikával ízesítjük.

3. A kellevelek közepén elosztjuk a tölteléket (2. kép). Először alulról, majd mindkét oldalról behajtjuk, végül feltekercseljük (3. kép).

4. A gőzölésre használt bambuszszitát vagy más párolóbetétet tiszta ruhával kibéleljük. Ráhelyezzük a kelgombócokat. Lefedjük, gőz fölé helyezzük és kb. 10 percig gőzöljük, amíg a hús megfő.

5. Wokban vagy serpenyőben olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és további 1 percig kevergetve pirítjuk.

6. A húsos-rákos kelgombócokat előmelegített tányérra helyezzük, fokhagymás párolt póréval körítjük. Piros húsú paprikával díszítjük.

Kelgombóc párolva Kelgombóc párolva Kelgombóc párolva
Kelgombóc párolva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Kelgombóc párolva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+