Húsgombóc spenótbundában

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombóc spenótbundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg sertéscomb
45 dkg friss paraj
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
1 evőkanál forró víz
2 szelet füstölt sonka
1 db tojás
1 evőkanál kukoricaliszt
2 teáskanál szezámmag
1 kisebb fej hagyma
2 dkg bambuszrügy
1 teáskanál világos szójaszósz
½ teáskanál szezámolaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint metélőhagyma
A mártáshoz:
1 teáskanál hideg víz
½ teáskanál kukoricaliszt
másfél dl zöldségleves

Elkészítés:

1. A sertéscombot kétszer ledaráljuk. A tojást felverjük, majd a húsba keverjük. A megtisztított hagymát kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Tálba tesszük, forró vízzel leöntjük és 5 percig állni hagyjuk.

2. Lecsöpögtetjük, majd a húsmasszába dolgozzuk az apróra vágott füstölt sonkával, a lecsöpögtetett bambuszrüggyel és a kukoricaliszttel együtt. Megsózzuk és 12 húsgombócot formálunk belőle (1. kép).

3. A friss parajleveleket megtisztítjuk, megmossuk, majd leforrázzuk. Lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel megszárogatjuk, a nedvességet kinyomjuk belőle. Vékony csíkokra vágjuk (2. kép), majd összekeverjük a szezámmaggal. A keveréket tálcán szétterítjük és belehempergetjük a húsgombócokat (3. kép).

4. A gőzölésre használt bambuszszitát vagy más párolóbetétet tiszta ruhával kibéleljük. Ráhelyezzük a gombócokat. Lefedjük, gőz fölé helyezzük és kb. 10 percig gőzöljük, amíg a hús megfő.

5. Közben elkészítjük a mártást. A levest lábosba tesszük, felforraljuk. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Belekeverjük a levesbe, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük. Kis lángon addig főzzük amíg kissé besűrűsödik. Beletesszük a húsgombócokat, apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Húsgombóc spenótbundában Húsgombóc spenótbundában Húsgombóc spenótbundában

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Húsgombóc spenótbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Húsgombóc spenótbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szólj hozzá, értékelj