Gőzgombóc kacsatöltelékkel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
másfél dkg szárított élesztő
2 evőkanál meleg víz
1 ⅔ dl meleg tej
1 teáskanál kristálycukor
30 dkg liszt
csipet
A töltelékhez:
30 dkg kacsamell
1 evőkanál olaj
1 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál világos szójaszósz
1 kisebb szál póréhagyma
1 evőkanál méz
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbér
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A kacsamellet tálba tesszük. Másik tálban összekeverjük a barna cukrot mézzel, hoisin mártással, szójaszósszal. A pácot a húsra öntjük, 20 percig állni hagyjuk. A húst a pácból kivesszük és tepsibe tesszük 200 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük. Kivesszük, bőrét, zsírját lefejtjük, a húst felkockázzuk.

2. Wokban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Még 1 percig kevergetve pirítjuk. Összekeverjük a kacsahússal (1. kép).

3. A tésztához az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, meghintjük a cukorral és meleg helyen 10 percig állni hagyjuk. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős folyadékot, a tejet és összedolgozzuk. Rugalmas tésztává gyúrjuk. 2,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk (2. kép), majd 16 egyenlő darabra vágjuk. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 20-25 percig kelesztjük. A tésztadarabokat tenyérrel ellapítjuk, 10 cm-es körré nyújtjuk. A lapok közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk (3. kép). A tésztaszéleket felül összecsippentjük és megcsavarjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy bugyor. Az alsó részben kissé tömörítjük a tölteléket.

4. A gőzölésre használt bambuszszitát tiszta ruhával kibéleljük. Ráhelyezzük a gombócokat. Lefedjük, gőz fölé helyezzük és kb. 20 percig gőzöljük.

Gőzgombóc kacsatöltelékkel Gőzgombóc kacsatöltelékkel Gőzgombóc kacsatöltelékkel
Gőzgombóc kacsatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Gőzgombóc kacsatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
hírlevél