Mézes csirkeszárny

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes csirkeszárny
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csirkeszárny
2 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámmag
A páchoz:
1 db szárított chilipaprika
1 db reszelt zöldcitromhéj

Elkészítés:

1. A páchoz a szárított chilit mozsárban összetörjük, majd összekeverjük az őrölt chilivel, az őrölt gyömbérrel és a reszelt zöldcitromhéjjal.

2. A fűszerkeveréket a csirkeszárny bőrébe dörzsöljük. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Wokban mogyoróolajat forrósítunk és beletesszük a pácolt csirkeszárnyakat.

4. Gyakori keverés mellett 10-12 perc alatt ropogósra sütjük (1. kép).

5. Felöntjük a világos szójaszósszal, a hoisin mártással (2. kép). Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a mézet és a szezámmagot. Jól összekeverjük.

6. A hőmérsékletet csökkentve, gyakori keverés mellett további 20-25 percig főzzük (3. kép). Forrón tálaljuk.

Mézes csirkeszárny Mézes csirkeszárny Mézes csirkeszárny
Előre is elkészíthető és befagyasztható. Fogyasztás előtt 120 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd sütőben pirítsuk át.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mézes csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1753 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Mézes csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
könyvek