Besamelmártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Besamelmártás
Eszközök: habverő, lábas, tűzhely
Adag: 0.5 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
6 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet 90 fokosra melegítjük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük.

3. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük (a legbiztosabb, ha habverőt használunk). Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Krémes állagúnak kell lennie.

4. A besamel az egyik legnépszerűbb alapmártás, sajttal, tojássárgájával, frissen vágott petrezselyemmel tovább fűszerezhetjük.

Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1613 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó