Oldalas pekingi módra



Elkészítés:
1. Az oldalast bordánként szétvágjuk. Ízlés szerint keresztben is kettévághatjuk, bárd segítségével.
2. Összekeverjük a hoisin mártást a sötét szójaszósszal, a kínai rizsborral és a chilimártással. Zúzott fokhagymával, barna cukorral és kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük (1. kép).
3. Az oldalast lapos tálba fektetjük és leöntjük a páccal (2. kép). Jól beleforgatjuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A csontos húsdarabokat kivesszük a pácból és sütőrácsra fektetjük, alá tepsit tolunk (3. kép). Ezt félig megtöltjük vízzel. A maradék páclevet az oldalasra kenjük.
5. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30 percig sütjük. A húsdarabokat megfordítjuk, ezt az oldalát is megkenjük páccal. További 30 percre visszatoljuk a sütőbe. Előmelegített tálra tesszük, ízlés szerint apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |