Oldalas pekingi módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Oldalas pekingi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sötét szójaszósz
3 evőkanál hoisin-szósz
100 dkg sertésoldalas
2 teáskanál barna cukor
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál rizsbor
vagy
1 evőkanál száraz fehérbor
mokkáskanál chiliszósz
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyem
vagy
ízlés szerint metélőhagyma

Elkészítés:

1. Az oldalast bordánként szétvágjuk. Ízlés szerint keresztben is kettévághatjuk, bárd segítségével.

2. Összekeverjük a hoisin mártást a sötét szójaszósszal, a kínai rizsborral és a chilimártással. Zúzott fokhagymával, barna cukorral és kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük (1. kép).

3. Az oldalast lapos tálba fektetjük és leöntjük a páccal (2. kép). Jól beleforgatjuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A csontos húsdarabokat kivesszük a pácból és sütőrácsra fektetjük, alá tepsit tolunk (3. kép). Ezt félig megtöltjük vízzel. A maradék páclevet az oldalasra kenjük.

5. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30 percig sütjük. A húsdarabokat megfordítjuk, ezt az oldalát is megkenjük páccal. További 30 percre visszatoljuk a sütőbe. Előmelegített tálra tesszük, ízlés szerint apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Oldalas pekingi módra Oldalas pekingi módra Oldalas pekingi módra
Ha a víz sütés közben elpárologna, pótaljuk, különben megég a hús.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Oldalas pekingi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Oldalas pekingi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szólj hozzá, értékelj