Tésztatáska rákhússal töltve



Elkészítés:
1. A megtisztított piros húsú paprikát kockára vágjuk, a kínai kelt csíkokra aprítjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a darált rákhúst, a szójababcsírát, a szójaszószt és a zöldcitromlevet. Sóval, borssal ízesítjük, 15 percig állni hagyjuk.
2. A wonton lapokat vagy a frissen gyúrt, négyzetekre vágott tésztát deszkán szétterítjük. A lapok közepére 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk (1. kép). A széleket tojással megkenjük.
3. A tésztát átlósan félbehajtjuk, így háromszöget kapunk. Ujjainkkal kissé tömörítjük a tölteléket és a tésztatáskából kinyomjuk a levegőt. A széleket jól összenyomjuk (2. kép).
4. Wokban mogyoróolajat forrósítunk és a töltött tésztatáskát adagonként beletesszük. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
5. A maradék tölteléket ugyancsak a wokban, szezámolajjal meglocsolva 1-2 percig kevergetve pirítjuk. A sült tésztatáska mellé kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Frissen gyúrt tészta

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.
2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.
3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.