Tésztatáska rákhússal töltve

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tésztatáska rákhússal töltve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kínai kel
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál zöldcitromlé
1 teáskanál világos szójaszósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított piros húsú paprikát kockára vágjuk, a kínai kelt csíkokra aprítjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a darált rákhúst, a szójababcsírát, a szójaszószt és a zöldcitromlevet. Sóval, borssal ízesítjük, 15 percig állni hagyjuk.

2. A wonton lapokat vagy a frissen gyúrt, négyzetekre vágott tésztát deszkán szétterítjük. A lapok közepére 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk (1. kép). A széleket tojással megkenjük.

3. A tésztát átlósan félbehajtjuk, így háromszöget kapunk. Ujjainkkal kissé tömörítjük a tölteléket és a tésztatáskából kinyomjuk a levegőt. A széleket jól összenyomjuk (2. kép).

4. Wokban mogyoróolajat forrósítunk és a töltött tésztatáskát adagonként beletesszük. 3-4 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. A maradék tölteléket ugyancsak a wokban, szezámolajjal meglocsolva 1-2 percig kevergetve pirítjuk. A sült tésztatáska mellé kínáljuk.

Tésztatáska rákhússal töltve Tésztatáska rákhússal töltve Tésztatáska rákhússal töltve
Gondosan nyomjuk ki a levegőt a tésztatáskából és a széleket is ragasszuk össze, különben sülés közben szétnyílik.

Frissen gyúrt tészta

Kép nélkül
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
A kinyújtáshoz::
igény szerint finomliszt

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.

2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.

3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

Tésztatáska rákhússal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Tésztatáska rákhússal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
facebook