Mediterrán zöldségnyárs

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán zöldségnyárs
Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej cikkekre vágott lilahagyma
4 kisebb padlizsán
1 nagyobb hosszában félbevágott cukkini
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 nagyobb hosszában félbevágott zöld húsú paprika
1 nagyobb hosszában félbevágott sárga húsú paprika
1 nagyobb hosszában félbevágott piros húsú paprika
1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
vagy
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint főtt törtbúza

Elkészítés:

1. A megtisztított, hosszában félbevágott cukkinit és paprikákat 2,5 cm-es darabokra vágjuk (1. kép).

2. A padlizsánokat hosszában négybe (2. kép), a megtisztított lilahagymákat 8-8 egyforma cikkre vágjuk.

3. A feldarabolt zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. A citromléhez csepegtetjük az olajat, fokhagymával meg rozmaringgal fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. A fűszeres levet a zöldséghez öntjük, és alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek minden darabot jól átjárjanak.

4. A zöldségféléket 8 egyenlő részre osztjuk és váltakozva nyársra húzzuk (3. kép). A 8 rudacskát rácsra fektetjük és közepesen meleg sütőben 10-12 percig grillezzük. Közben többször megfordítjuk, hogy a zöldség körös-körül szép pirosbarnás színt kapjon.

5. A kész nyársakat lecsepegtetjük, és főtt tört búzával azonnal tálaljuk. Fűszeres paradicsomos-olajbogyós relish illik hozzá.

Mediterrán zöldségnyárs Mediterrán zöldségnyárs Mediterrán zöldségnyárs
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
egy adag: 65 kcal (272 kJ), zsírtartalma 0,25 dkg
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mediterrán zöldségnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5031 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Mediterrán zöldségnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
hírlevél