Rák rizspapírban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rák rizspapírban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db rizspapír
22 dkg rákfarok
4 szál újhagyma
3 dkg konzerv vízigesztenye
2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál száraz fehérbor
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál hoisin-szósz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint szilvaszósz
vagy
ízlés szerint hoisin-szósz

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét felverjük, majd belekeverjük a kukoricalisztet, a fehérbort, a cukrot és a hoisin mártást. Beletesszük a főtt rákfarkat, a felaprított újhagymát és a lecsöpögtetett, ugyancsak felaprított vízigesztenyét (1. kép).

2. A rizspapírlapokat hideg vízbe mártjuk, hogy megpuhuljanak (2. kép), majd deszkára terítjük.

3. A tölteléket a tészta közepére, csíkban halmozzuk. Palacsintaszerűen feltekerjük, de a két végét is behajtjuk, nehogy a töltelék kifolyjon (3. kép).

4. Wokban vagy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a csomagokat adagonként, 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. Előmelegített tálra tesszük és hoisin szósszal vagy szilvamártással kínáljuk.

Rák rizspapírban Rák rizspapírban Rák rizspapírban
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Szilvaszósz

Szilvaszósz
23 dkg szárított sárgabarack
23 dkg kimagozott szilva
60 ml fehér ecet
2-3 db törött chilipaprika
1 kiskanál
1 db friss gyömbérgyökér
5 dkg mazsola

A sárgabarackot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Másnap lecsöpögtetjük, de az áztatólét nem öntjük ki.

Összekeverjük a sárgabarackot, a friss vagy befőtt szilvát, a mazsolát, a kb. 2,5 cm hosszú, megtisztított és finomra vágott gyömbért, a cukrot, és az áztatóléből ráöntünk 2,5 dl-nyit.

Fölforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, amíg tovább sűrűsödik.

Hozzáadjuk az ecetet és a durvára darált piros chilipaprikát.

Megsózzuk, és alaposan összekeverjük.

5-10 percen át addig főzzük, amíg besűrűsödik és ragadóssá válik. Lehűtjük, és üvegbe tesszük.

Rák rizspapírban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1278 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Rák rizspapírban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+