Szezámos pirítós rákkrémmel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Szezámos pirítós rákkrémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szelet toastkenyér
22 dkg főtt rákhús
10 evőkanál szezámmag
1 csipet
1 szál újhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál világos szójaszósz
A díszítéshez:
ízlés szerint metélőhagyma
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A főtt rákhúst és a megtisztított újhagymát robotgépbe tesszük és finomra daráljuk. Tálba tesszük, sózzuk, majd összekeverjük a világos szójaszósszal, a kukoricaliszttel és a tojásfehérjével.

2. A masszát a kenyérre kenjük (1. kép), megszórjuk a szezámmaggal és jól belenyomkodjuk a rákkrémbe (2. kép).

3. A kenyérszeleteket átlósan kétszer elvágjuk (3. kép).

4. Wokban vagy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a szendvicsfalatkákat a krémes oldallal lefelé beletesszük. 2-3 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Forrón kínáljuk.

Szezámos pirítós rákkrémmel Szezámos pirítós rákkrémmel Szezámos pirítós rákkrémmel
Biztonságosabb, ha nem egyszerre, hanem két adagban sütjük ki a krémes szendvicsfalatkákat.
Frissen reszelt gyömbért és rizsbort is adhatunk a rákmasszához.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szezámos pirítós rákkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Szezámos pirítós rákkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó