Szélesmetélt pestóval

Pasta al pesto

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szélesmetélt pestóval
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
45 dkg zöld szélesmetélt
4 és fél dl frissen préselt/facsart zöldséglé
69 dkg apró, karikára vágott csiperkegomba
54 dkg darabolt zöldspárga
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt
A pestóhoz:
6 nagyobb gerezd zúzott, nagy szemű fokhagyma
6 dkg friss bazsalikomlevél
18 evőkanál sovány túró
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint grissini

Elkészítés:

1. Egy lábosban felfőzzük a zöldséglevet a gombával. Lefedve 3-4 percig forraljuk, azután leszűrjük.

2. Ugyanennyi idő alatt forró vízben megpuhítjuk az 5 cm-es darabokra vágott spárgát. Leöntjük róla a vizet, félretesszük.

3. Enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük a vegyes zöld és fehér tésztát (1. kép). Leszűrjük és a főzőedényben melegen tartjuk.

4. A pesto hozzávalóit krémesen sima mártássá dolgozzuk (2. kép). Használhatunk hozzá turmixgépet vagy rúdmixert, de a kézi erő is megteszi, ha elég finomra aprítjuk a bazsalikomot.

5. A gombát és a zöldségeket a spagettihez keverjük (3. kép), és kis lángon, időnként megkeverve, hirtelen átmelegítjük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pestót is. Tálkákba porciózva megszórjuk finomra vágott bazsalikommal meg frissen reszelt parmezánforgáccsal.

Szélesmetélt pestóval Szélesmetélt pestóval Szélesmetélt pestóval
A Pasta al pesto-t készíthetjük vegyes zöld és fehér szélesmetélttel is.
Szélesmetélt pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Szélesmetélt pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
szótár