Szélesmetélt pestóval
Pasta al pesto



Elkészítés:
1. Egy lábosban felfőzzük a zöldséglevet a gombával. Lefedve 3-4 percig forraljuk, azután leszűrjük.
2. Ugyanennyi idő alatt forró vízben megpuhítjuk az 5 cm-es darabokra vágott spárgát. Leöntjük róla a vizet, félretesszük.
3. Enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük a vegyes zöld és fehér tésztát (1. kép). Leszűrjük és a főzőedényben melegen tartjuk.
4. A pesto hozzávalóit krémesen sima mártássá dolgozzuk (2. kép). Használhatunk hozzá turmixgépet vagy rúdmixert, de a kézi erő is megteszi, ha elég finomra aprítjuk a bazsalikomot.
5. A gombát és a zöldségeket a spagettihez keverjük (3. kép), és kis lángon, időnként megkeverve, hirtelen átmelegítjük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pestót is. Tálkákba porciózva megszórjuk finomra vágott bazsalikommal meg frissen reszelt parmezánforgáccsal.
![]() |
![]() |
![]() |