Fűszeres tonhal avokádósalátával



Elkészítés:
1. A bőrétől megszabadított halszeleteket megmossuk leszárogatjuk (1. kép).
2. Egy tálkában az olívaolajhoz keverjük a fokhagymát, a reszelt citromhéjat és a fűszereket (2. kép).
3. Ezzel a folyadékkal mindkét oldalon bekenjük a halat (3. kép). Forró grillserpenyőbe dobjuk, és kissé lenyomkodjuk, hogy záródjanak a pórusok. Közepes lángon mindkét oldalt néhány percig sütjük, majd lecsöpögtetjük és tálra rendezzük
4. Zöldcitromlevet csöpögtetünk rá, és megszórjuk korianderzölddel. Zöldcitrom- és paradicsomcikkekkel tálaljuk.
5. A zsírszegény salátakörethez lehámozunk és felkockázunk egy érett avokádót. A zöldcitromlével megöntözzük, majd hozzávegyítkük az aprított korianderlevelet és a finomra vágott lilahagymát. Esetleg kevés mangóval vagy felkockázott paradicsommal gazdagíthatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |