Nyárson sült tengeri finomságok



Elkészítés:
1. A 12 hurkapálcikát 10 percig hideg vízben áztatjuk, hogy ne égjen meg.
2. A hozzávalókat 12 részre osztjuk és nyársra húzzuk (1. kép). Mielőtt lapos sütőedénybe raknánk a rudakat, a pálcák végét, hogyne égjen meg, alufóliába csavarjuk.
3. A szójaszószt elkeverjük a chilivel meg a gyömbérrel (2. kép). A rudakat bekenjük a páclével (3. kép), és lefedve 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
4. Erős hőfokra bemelegítjük a grillsütőt. A kagylókat és a zöldséget bekenjük olajjal, és a nyársakat fordítgatva minden oldalról 2-3 percig grillezzük. Ha piros lesz a rák, kifehéredik a kagyló, és a zöldség is puha, tálalhatunk.
5. Közben összekeverjük a mártás hozzávalóit.
6. A fóliát levéve tálra rendezzük a nyársakat. Chilikarikákkal díszítjük, és mézes-boros mártással kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |