Nyárson sült tengeri finomságok

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Nyárson sült tengeri finomságok
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg konyhakész, héj nélküli vénuszkagyló
35 dkg egész, konyhakész garnélarák
½ kávéskanál erős chilipaprika
1 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál szójaszósz
1 db kockára vágott piros húsú paprika
1 csomó darabolt újhagyma
10 dkg darabolt bébikukorica
½ kávéskanál őrölt gyömbér
A mártáshoz:
1 darabka 3 cm-es, reszelt gyömbér
1 szál vékonyra szeletelt, karikára vágott újhagyma
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál száraz sherry
2 kávéskanál világos méz
A tálaláshoz:
1 db karikára vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A 12 hurkapálcikát 10 percig hideg vízben áztatjuk, hogy ne égjen meg.

2. A hozzávalókat 12 részre osztjuk és nyársra húzzuk (1. kép). Mielőtt lapos sütőedénybe raknánk a rudakat, a pálcák végét, hogyne égjen meg, alufóliába csavarjuk.

3. A szójaszószt elkeverjük a chilivel meg a gyömbérrel (2. kép). A rudakat bekenjük a páclével (3. kép), és lefedve 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Erős hőfokra bemelegítjük a grillsütőt. A kagylókat és a zöldséget bekenjük olajjal, és a nyársakat fordítgatva minden oldalról 2-3 percig grillezzük. Ha piros lesz a rák, kifehéredik a kagyló, és a zöldség is puha, tálalhatunk.

5. Közben összekeverjük a mártás hozzávalóit.

6. A fóliát levéve tálra rendezzük a nyársakat. Chilikarikákkal díszítjük, és mézes-boros mártással kínáljuk.

Nyárson sült tengeri finomságok Nyárson sült tengeri finomságok Nyárson sült tengeri finomságok
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Egy adag: 100 kcal (419 kJ), zsírtartalma 0,25 dkg.
Nyárson sült tengeri finomságok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Nyárson sült tengeri finomságok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
cikkek